PASPIJP - Uitleg / Informatie

PASPIJP ideaal voor een snelle en altijd passende aansluiting!

Bij onze enkelwandige rookkanalen ziet u bij de diverse diameters ook de PASPIJP staan.

De PASPIJP is met name een handige pijp voor de aansluiting vanaf uw kachel tot het beginpunt van het dubbelwandige rookkanaal.

Doordat de BUITENDIAMETER (A) van de PASPIJP iets kleiner is (over het algemeen ca 1 mm) dan de BINNENDIAMETER (B) van de stand(aard) pijp, kunt u de paspijp makkelijk in de onderste pijp SCHUIVEN. Hierdoor is binnen een bereik van 5 tot 95 cm altijd een passende aansluiting te realiseren, zonder hiervoor een pijp met een zaag in te hoeven korten.

Zie onderstaand schema (op basis van een 150mm rookkanaal)

De paspijp heeft aan de bovenkant een grotere diameter, waardoor de paspijp OVER het aansluitstuk van het dubbelwandige kanaal past. Tevens voorkomt het bredere deel dat de paspijp volledig weg kan schuiven in de onderliggende pijp.

Vast zetten van de paspijp kan door middel van een speciale klemband of eenvoudig met bijvoorbeeld 2 of 3 zelftappers.

NB:
1) Bij de "EnkelWandige kachelpijp" wordt de paspijp in een set van 2 aangeboden. Bij de "EnkelWandig 2mm Staal" - "Enkelwandig RVS" - "Enkelwandig Geëmailleerd" pijp is de paspijp er als één pijp, hierbij dient u dan nog een afzonderlijke pijp van 1 meter met of zonder verjonging bij te bestellen.
2) De paspijp kan vanzelfsprekend ook in pijpen met bijvoorbeeld een lengte van 50 cm of een pijp met smoorklep gebruikt worden, waardoor er eigenlijk altijd wel een passende aansluiting te realiseren is.

 

 

 

  • keurmerk
© 2010 - 2024 3x8kachelwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel